AR Muslukçuluk Sanayii A.Ş. , ELGİNKAN TOPLULUĞU kuruluşudur.

Tüm Haberler

Reddot Design Award

Serel'in eşsiz tasarımı Red Dot Ödülü alarak dünya çapında takdire layık görüldü.

Tasarım dünyasının geleceğine bir yolculuk niteliğindeki “Red Dot Design” ödüllerinde SEREL, tasarım alanında gururumuz oldu. “Red Dot Product Design 2013” ödülleri kapsamında ödül almaya layık görülen SEREL, dünya çapında bir başarı elde etti. 1 Temmuz’da Almanya’nın Essen kentindeki Aalto Tiyatrosu’nda düzenlenen görkemli galayla dağıtılan Red Dot Ödülleri 2013 Ürün Tasarımı Yarışması’nda yer alan SEREL, Amphora Asma Klozet tasarımı ile “Red Dot Design Award Winner 2013” ödülünün sahibi oldu. 1995’ten bu yana düzenlenen Red Dot Tasarım Ödülleri’ne bu yıl 54 ülkeden 1865 tasarımcı başvurdu. Dünyaca ünlü 37 uzmandan oluşan jüri 4 bin 662 eseri değerlendirdi. Böylesine geniş bir katılımın arasında büyük ödül kazanarak Türkiye’yi gururlandıran SEREL, geceye ışık kattı. Jüri üyeleri arasında bulunan Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof Dr. Alpay Er de gecede Onur Ödülü’ne layık görüldü. Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Alpay Er, Türkiye’nin tasarım alanında büyük bir atak yaptığına dikkat çekti.
 
Anadolu ve Akdeniz toprağı ve ateşin kadim buluşmalarından doğan amfora formunu, modern çizgiler ile günümüz banyolarına taşıyan SEREL, bu eşsiz otantik tasarımıyla dünya çapında en prestijli tasarım ödülünü almaya hak kazandı. 54 ülkeden 1865 katılımcı ve 4 bin 662 ürünün değerlendirildiği yarışmada ödül alan ürünler, “Red Dot Design Museum” ile birlikte müzenin internet sitesinde de bir yıl süreyle sergilenecek.
 
SEREL tarafından tasarlanan ve Red Dot ödülüne layık görülen Amphora Serisi asma klozet seti, son derece otantik tarzı ile farklılığını ilk bakışta ortaya koyuyor. SEREL’in tasarım grubunun da içinden geldiği Anadolu toplumunun yabancı kaynaklara yönelmek yerine, sahip olduğu ve etkisi yüzyıllarla ölçülebilecek hem kültürel hem de düşünsel birikimleriyle başarıya ulaşabileceğinin altı, Amphora Serisi’nin eşsiz tasarımıyla bir kez daha çiziliyor. Çömlekçi çarkından günümüz banyolarına uzanan bir öyküyü canlandıran SEREL Amphora Serisi, geçtiğimiz aylarda ülkemizde düzenlenen Design Turkey 2012 tasarım yarışmasında da ödüle layık görülmüştü.
 
İşte AMPHORA’nın öyküsü
Hikâyemiz, toprağın ateşe direnmesi ile başladı. Ateşin hiddeti, toprağın sakinliğine, huzuruna adeta boyun eğdi ve tek yürek, tek bilek oldular. Çanaklar, çömlekler, amforalar derken, yüzyıllardır süregelen aşk, tarihe tanıklık etti. SEREL Amphora Serisi, geçmişin doğallığını, dostluğunu getirdi bizlere. Bu seri; kimi zaman gemilerde amforalara istiflenmiş yiyeceklerin hikâyesini, kimi zaman yerleşik hayatın insanlığa kattıklarını anlatacak; her seferinde farklı bir hikâye, farklı bir yaşam olacak banyolarda; kullanıcısını başka başka heyecanlandıracak... SEREL ekibi geçmişin izlerini vitrifiye konusundaki tecrübesiyle harmanladı, çevreye saygı duyarak, gelecek nesilleri göz ardı etmedi.
 
Hayaller gerçeğe dönüşüyor
Red Dot internet sitesinde SEREL Amphora’ya büyük övgü Red Dot yarışması, tüm tasarımcıların ve firmaların peşinde koştuğu bir hedef koyuyor: İmkânsız gibi görünen bir fikir, bir deha çarpıntısına dönüşüyor ve dünyayı değiştiriyor. Dünyanın her yerinden tasarımcılar ve tasarımcı adayları, fikirlerini özerk ve uluslararası aktörlerden oluşan bir uzman jüriye sunuyor. Red Dot ödülü, yalnızca bir gelecek tasarım hayaline motivasyon sağlamak ve ona görünürlük kazandırmak açısından önem taşımıyor. Aynı zamanda, endüstrinin ilgi merkezine oturtulan katılımcıların fikirlerini gerçeğe dönüştürecek uygun işbirlikleri bulmalarına ön ayak olarak, hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. 
 
Red Dot internet sitesinde SEREL Amphora’ya büyük övgü
Ödül kazanan SEREL Amphora Serisi’nden, Red Dot Ödülleri resmi internet sitesinde ve Red Dot Design kataloğunda büyük ilgi ve övgüyle söz edildi. Sitede SEREL Amphora hakkında şu ifadeler kullanıldı:
 
“SEREL Amphora Serisi’nin tasarımında kullanılan ince ve yumuşak çizgilerin karakteristiği, ergonomik ve kullanışlı olması. Klozetten örnek vermek gerekirse, 4,5 litre ile tam yıkama gerçekleştirerek yüzde 25 su tasarrufu sağlıyor. Klozet kapağı ‘tak-çıkar’ özelliğinin yanı sıra, ‘yavaş kapanma’ kolaylığıyla da kullanım konforunu maksimuma çıkarıyor; Amphora lavabo benzersiz formuyla arınma ve temizlik ihtiyacını tam anlamıyla sağlayabiliyor. Lavabo, klozet, bide ve pisuardan oluşan Amphora Serisi “Clean+” ve “Hygiene+” özelliği taşıyor; kir tutmuyor, kolay temizleniyor ve hijyen maksimum ölçülere ulaşıyor.